Jos Vermunt

Image

Jos Vermunt studeerde koordirectie bij Reinier Wakelkamp aan het Utrechts Conservatorium, en orkestdirectie bij Lucas Vis aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In de jaren 80 was hij dirigent van de Utrechtse Bachcantatediensten. Later werkte hij als repetitor/dirigent met het Groot Omroepkoor. Ook dirigeerde hij werken uit het groot symfonisch repertoire met diverse amateur symfonie-orkesten. In de zomers van 1988 en 1989 wordt Jos Vermunt geselecteerd voor de orkestdirigentenklas van maestro Gennady Rohzdestvensky aan de Accademia Musicale Chigiana te Siena in Italië. De afgelopen jaren bracht Vermunt composities in première van Willem Wander van Nieuwkerk, Peter-Jan Wagemans, Christian Ernst Graf, Frans van Doorn en Joost Kleppe.

Dirigent en docent

Momenteel staan het Toonkunstkoor Utrecht, het Residentie Kamerkoor, het Residentie Bachkoor en het Residentie Bachorkest onder leiding van Jos Vermunt. Hij dirigeert educatieve projecten bij het Randstedelijk Begeleidings Orkest en werkt regelmatig als repetitor met het Nederlands Kamerkoor. In 2008 was hij gastdirigent bij het Brabants Orkest. Hij is hoofdvakdocent koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan het Conservatorium van Amsterdam.

Koninklijke onderscheiding

Tijdens de koninklijke uitvaartdiensten van Prins Claus, Prinses Juliana en Prins Bernhard had Jos Vermunt de muzikale leiding. Hij verzorgde ook de muziek voor de huwelijksdienst van Prins Constantijn en Prinses Laurentien, en de doopdiensten van de prinsessen Alexia en Ariane en gravin Leonore. Eind 2006 ontving hij uit handen van Koningin Beatrix het Erekruis van de Huisorde van Oranje.