Vrienden van de RBE

Doel van de Stichting Vrienden van de Residentie Bach Ensembles is het ondersteunen van de ensembles, waardoor bijvoorbeeld goede solisten bij de concerten kunnen optreden. Ook dragen de Vrienden bij aan studieweekenden van de koren en aan educatieprojecten voor jongeren en scholieren. De Stichting stimuleert hiermee het hoge artistieke niveau van de ensembles.

Wij geven inhoud aan de vriendschap door bij de concerten in eigen beheer een Vriendenbalie in te richten waar iedere Vriend welkom is. Daarnaast geeft de Vriendschap u de volgende voordelen:

  • U ontvangt voor bepaalde concerten goede plekken die zullen worden gereserveerd voor De Vrienden. Ook zullen er voor enkele concerten kortingscodes worden gegeven om tegen gereduceerd tarief kaarten te kopen;
  • U ontvangt 2 Vrienden nieuwsbrieven per jaar met informatie over de concerten;
  • U ontvangt uitnodigingen voor bijv. lezingen of andere activiteiten rondom de concerten en repetities;
  • U ontvangt een uitnodiging voor de jaarlijkse bijeenkomst na afloop van het Kerstconcert.

U wordt al Vriend van de RBE met een gift van minimaal € 25 per jaar.

De secretaris en de penningmeester van het Vriendenbestuur verzorgen de administratie en de verschillende privileges. Beschikt u over een ruimere beurs, dan kunt u als Vriend ook kiezen voor een fiscaal zeer aantrekkelijke periodieke gift van minimaal 5 jaar, die in een overeenkomst wordt vastgelegd.