Haagse zangers brengen vredeswens op Spuiplein

Haagse (koor)zangers hebben zaterdagmiddag 11 juni vanaf het Spuiplein een vredeswens afgegeven. Gezamenlijk zongen ze de vredescanon Dona nobis pacem (geef ons vrede). Met de manifestatie ‘Den Haag zingt voor vrede’ wilden ze de verbindende kracht van zingen met zoveel mogelijk mensen delen. Passanten konden zich dan ook aansluiten bij de zangers.

Vredeswens voor Oekraïne
Vanaf het balkon van concertzaal Amare leidde dirigent Jos Vermunt het gelegenheidskoor. De zangers werden begeleid door drie trompettisten van het Residentie Orkest. “Zingen is iets wat ons mensen uniek maakt en wat ons verbindt. We zingen daarom vanmiddag samen voor vrede in de wereld en Oekraïne in het bijzonder”, aldus Vermunt. De vredeswens ging speciaal uit naar gevluchte Oekraïners en andere vluchtelingen die in de stad verblijven. Er was ook een aantal Oekraïners aanwezig om mee te zingen.

Altijd een Haags koor dat bij je past
Met de actie ‘Den Haag zingt voor vrede’ willen de zangers ook het plezier van samen zingen onder de aandacht brengen. Nu na de coronatijd samen zingen weer kan, zouden zo veel mogelijk inwoners van Den Haag moeten ervaren hoeveel voldoening dat geeft. Deelnemers en publiek kregen daarom een flyer met een verwijzing naar de vele koren in Den Haag, zodat ze zelf een koor kunnen uitzoeken dat bij hen past.

Organisator van ‘Den Haag zingt voor vrede’ was het Residentie Bachkoor. Dit jaar is het koor 150 jaar oud. Zaterdagavond vierden de tachtig amateurzangers dit met een feestelijk jubileumconcert vol klassiek, opera én popmuziek, begeleid door het Residentie Orkest en met solisten Maria Fiselier, mezzosopraan en AVROTROS presentator, en Pat Smith, nachtburgemeester en zanger van de Haagse band Splendid. Ook was er een rol weggelegd voor vier bevriende Haagse koren.

Kijk voor meer informatie over het Residentie Bachkoor en de jubileumactiviteiten op www.bachensembles.nl

Noot voor de redactie - NIET VOOR PUBLICATIE

Voor meer informatie kan je contact opnemen met de zakelijk leider van het Residentie Bachkoor, Leontien Kröner, via 06-28823017, of met de coördinator van dit evenement, Jouke Osinga, op telefoonnummer 06-10962846.

Foto’s kunnen worden geplaatst met naamsvermelding van fotograaf De Schaapjesfabriek.

Foto's

ImageImageImage