Romantisch Concert aan Zee met het Residentie Bachkoor

Het Residentie Bachkoor sluit het concertseizoen af met het Concert aan Zee op zaterdagmiddag 22 juni in de Nieuwe Badkapel in Scheveningen. Een romantisch programma met muziek van Brahms, Beethoven en Schubert waarin de elementen en met name water centraal staan. In een intieme setting met enkele instrumenten als begeleiding. Zo was het Residentie Bachkoor nog niet eerder te horen!

In 2022 vierde het Residentie Bachkoor (RBK) zijn 150-jarige jubileum. Dat deed het RBK met een uitstapje naar andere muziek. Met andere genres, andere bezettingen en andere teksten dan gewoonlijk. En dat smaakte naar meer. Niet alleen omdat dit tot wonderschone nieuwe klanken leidt. Maar ook omdat zangers van uitstapjes nog beter gaan zingen.

In het Concert aan Zee geen grote werken, zoals de passies van Bach of het Requiem van Verdi, maar Brahms, Schubert en Beethoven in een kleine bezetting. Kamermuziek en liedkunst op wereldse teksten van de grote Duitse dichters, zoals Goethe en Von Eichendorff. De teksten zijn divers. Zij gaan over de liefde, een afspraakje, een onbereikbare liefde, een verloren liefde. Zij gaan over de natuur. Over de grootsheid van de bergen, het woelen van de zee en de sterren die schitteren in een spiegelend meer.

Het RBK zingt een selectie uit de liedcyclus Liebeslieder-Walzer van Johannes Brahms en Meeresstille und glückliche Fahrt, waarin Ludwig van Beethoven een te rustige zee, zonder wind in de zeilen verklankt. Tot Aeolus de winden laat fluisteren en het schip in beweging brengt. Naast deze werken voor gemengd koor toont het Residentie Bachkoor bovendien zijn veelzijdigheid met repertoire voor vrouwenkoor én mannenkoor: Vier Gesänge für Frauenchor van Brahms en Gesang der Geistern über den Wassern van Schubert. Het RBK wordt begeleid door piano, soms vierhandig, en door de bijzondere combinatie van harp en hoorn. Dit geeft het Concert aan Zee een extra intiem karakter.

Aanvang in de Badkapel Scheveningen: 15.00 uur

Kaarten: €30,- / jongeren €15,-. 

Kaartverkoop

Kaarten voor dit intieme concert zijn te koop via https://www.bachensembles.nl

Noot voor de redactie

  • Neem voor meer informatie, interviewverzoeken en fotomateriaal contact op met Michel de Vos, persvoorlichter RBE, tel. 0612087359 / mail: voscommunicatie@hotmail.com of neem contact op met de zakelijk leider van de Residentie Bachensembles Martin Baai via info@bachensembles. De foto is rechtenvrij te gebruiken.
  • Jos Vermunt, dirigent van de Residentie Bach Ensembles, is beschikbaar voor interviews. Voor meer informatie over Jos Vermunt.

Foto

Image

Residentie Bachkoor (foto credits 'De Schaapjesfabriek')