GEANNULEERD – Bach in de context van zijn tijd – Wim Faas

Jens Kober

26 februari 2022 16:00 - 18:30 Kloosterkerk, Lange Voorhout 4, Den Haag

GEANNULEERD – Bach in de context van zijn tijd

De Bach Binnenstebuiten cursus van 26 feb wordt helaas geannuleerd.
Dit vanwege de onzekere en lastige corona situatie van dit moment achten we het niet veilig en goed om dit evenement in de huidige omstandigheden door te laten gaan.
We zijn van plan de cursus in mei / juni opnieuw in te plannen, houd hiervoor onze website in de gaten.
Kaartkopers zullen apart geïnformeerd worden en krijgen het geld van de kaarten terug gestort.

Door velen wordt de muziek van Bach gezien als het hoogste wat er op muzikaal gebied te vinden is. Toch was Bach ook een kind van zijn tijd en hoor je in zijn composities altijd invloeden van voorgangers en tijdgenoten. Uit zijn eigen land maar zeker ook uit Frankrijk en Italië. Heeft Bach opera’s geschreven? Jazeker! Dansen? Wel tweehonderd! In een boeiende lezing met geluid- en beeldfragmenten plaatst Wim Faas Johann Sebastian Bachs muziek in de context van zijn tijd en blijkt Bach veelzijdiger dan menigeen denkt. Vanzelfsprekend komt cantate BWV 181 Leichtgesinnte Flättergeister hierbij ook ter sprake!

Wim Faas (1959) is verpleegkundige. In zijn vrije tijd loopt hij hard en is hij vooral met Bach bezig. Hij schreef drie boeken over Bach, waarin de rode draad steeds is: de mens Bach, zijn tijd en de levensomstandigheden waarbinnen zijn composities zijn ontstaan. Dit komt aan de orde in Dansen met Bach (2013), Johann Sebastian Bach en de Italiaanse barok (2016) en Johann Sebastian Bach, zijn land, zijn tijdgenoten (2019).

Vanwege de geldende overheidsmaatregelen is vooraf reserveren noodzakelijk.