Matthäus Passion – J.S. Bach

Jens Kober

2 april 2022 19:30 - 23:00 Amare, Grote Zaal, Den Haag

De Haagse Matthaus – Jubileumproject 150-jaar Residentie Bachkoor & 25-jaar dirigent Jos Vermunt

In het jaar dat het Residentie Bachkoor zijn 150-jarig bestaan viert, mag de monumentale Matthäus Passion natuurlijk niet ontbreken. Na een bijzondere 2 jaar waarin het Residentie Bachkoor geen Matthäus Passion heeft kunnen uitvoeren gaan we in Amare een nieuwe traditie beginnen. Zo kort voor Pasen beleven we het passieverhaal vol verraad, veroordeling en liefde graag samen met u.

Bach’s monumentale oratorium, dat het verhaal van Jezus’ laatste dagen vertelt, wordt uitgevoerd door het Residentie Bachkoor, het Residentie Bachorkest en het Ars Musica Meisjeskoor. Daarnaast soleren onder meer Clemens Löschman als evangelist, Jelle Draijer als Christus, sopraan Nikkie Treurniet en bas Marc Pantus. Het geheel staat onder de bezielende leiding van dirigent Jos Vermunt, die bij dit concert ook zijn 25-jarige jubileum bij de Residentie Bach Ensembles zal vieren.

Uitvoerenden:

Residentie Bachkoor
Residentie Bachorkest

Ars Musica Koorschool & Meisjeskoor
Evangelist – Clemens Löschmann
Christus – Jelle Draijer
Sopraan – Nikki Treurniet
Alt – Luciana Mancini
Tenor – André Pérez Muíño
Bas – Marc Pantus
Dirigent – Jos Vermunt

Kaartverkoop via www.amare.nl

Wilt u meer te weten komen over de geschiedenis en de muzikale genialiteit van dit werk? Kom dan naar de Verdiepingscursus over de Matthaus Passion door musicoloog Leo Samama op 30 maart. De Vrienden van de RBE betalen een speciale prijs. Zie hier voor meer informatie en kaarten.

© Maurice Haak

© Maurice Haak

© Maurice Haak

© Maurice Haak