RBK Jubileumconcert

Jens Kober

© De Schaapjesfabriek
11 juni 2022 20:00 - 23:00 Amare - Concertzaal, Den Haag

Foto: © De Schaapjesfabriek

‘Haagse Kanjers’ 150-jarig Jubileumconcert van het Residentie Bachkoor

In 2022 bestaat het Residentie Bachkoor 150 jaar en dat wil het koor natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het sluitstuk van een groots koren project ‘Den Haag Zingt’ is dit jubileumconcert, het verjaardagsconcert van het RBK aan het Haagse publiek onder leiding van onze eigen Jos Vermunt. En met dit concert pakken wij uit.
De vorm van dit jubileumconcert is een vrije interpretatie van de beroemde ‘last night’ van de BBC Proms. Wij voelen ons vereerd dat het Residentie Orkest met ons wil samenwerken en meevieren.

Het eerste deel van het concert is meer klassiek georiënteerd. Hierin presenteren wij de geschiedenis van het Bachkoor, aan de hand van en die gelijkenissen vertoont met de (koor)muziekgeschiedenis. De feestelijke fragmenten laten het verhaal van de ontwikkeling van de koormuziek en de lijn daarin horen.
Het deel na de pauze wordt een feestelijke cross-over van bekende liederen uit diverse muziekstijlen. Uit het koorrepertoire, het operarepertoire, rock, jazz, hiphop. Het RBK heeft daarvoor de in Den Haag opgeleide klassieke zangeres Maria Fiselier en Pat Smith, zanger van onder meer de Haagse band Splendid en nachtburgemeester van Den Haag, uitgenodigd om met de RBK samen te werken. Beiden zijn niet vies van een paar stappen buiten hun (hoofd)genre en zullen elkaar uitdagen en het Bachkoor uitdagen om gezamenlijk ons publiek op te zwepen.

Uitvoerenden:
Residentie Bachkoor
Residentie Orkest
Maria Fiselier – mezzosopraan
Pat Smith – zang en presentatie
Jos Vermunt – dirigent

Geluidstechniek – Da Capo
Lichtkunstenaar – Vladimir Grafov ‘De Lichtfabriek’

Kaartverkoop
Via Amare