Allerzielen concert ‘Flights of Angels’ – RKK Najaarsconcert

Zakelijk Leider

30 oktober 2022 16:00 - 17:30 Kloosterkerk, Lange Voorhout 4 in Den Haag

Allerzielen concert ‘Flights of Angels’ 

Voor het derde jaar op rij brengt het Residentie Kamerkoor een Allerzielenconcert in de Haagse Kloosterkerk. Daarmee sluiten we aan bij een oude traditie, want ook in onze tijd blijkt er grote behoefte aan samen herdenken en aan troost.

Allerzielen is de traditionele gedenkdag voor de overledenen van afgelopen jaren; daarbij worden de overledenen herdacht met een requiemmis. ‘Requiem’ betekent rust en verwijst naar de openingszin van het muziekstuk, waarin we hen eeuwige rust in het eeuwige licht toewensen.

De hemelse, helende muziek schept bij verdriet en verlies ruimte voor troost en hoop, voor een nieuwe verbondenheid met degenen die ons dierbaar zijn en blijven. De ontroerende teksten voeren de luisteraar als op engelenwieken mee.

Een van de geliefdste requiems is de compositie van Duruflé. De traditionele gregoriaanse mis krijgt hierin een diepere dimensie en een emotionele lading door de sfeervolle orgelbegeleiding met prachtige harmonieën.

John Taveners klaagzang voor de dood van de actrice Athene werd in 1997 uitgevoerd tijdens de uitvaart van prinses Diana. De aansprekende teksten zijn ontleend aan Grieks-orthodoxe begrafenisriten en Shakespeares Hamlet.

De zangers van het Kamerkoor zien ernaar uit om dit bijzondere Allerzielenconcert samen met u te beleven!

 

Programma o.a.:

Maurice Duruflé – Requiem (1947)

John Tavener – Alleluia. May Flights of Angels Sing Thee to Thy Rest / Song for Athene (1993)

* Met tussendoor gesproken teksten

 

Uitvoerenden:

Residentie Kamerkoor

Residentie Bach Orkest

Florieke Beelen – mezzosopraan

Robbert Muuse – bariton

Jos Vermunt – dirigent

Rienk Lanooy – verbindende teksten

 

Toegangsprijzen concert

Toegang: € 25,00 (ongeplaceerd)

Jongeren tot 25 jaar: € 15

 

  • N.B. Het concert zal gedeeltelijk in de wandelruimte (aan de zijkant, onder het grote orgel) plaats vinden, dus het publiek zal een gedeelte van het concert opzij kijken!
Soort Kaarten Prijs Mand